פורומים חדשים
כלים שימושיים
אם להאמין לשטיפת המוח בכל אמצעי המדיה בדבר הבריאות הגלומה באכילת מזון אורגני, הרי שהבריאות היתה אמורה להרקיע שחקים.
תועלת המזון האורגני אינה ברורה, ולסוגיה זו נדרש הירחון Annals of Internal Medicine בגליונו האחרון.
נערכה בחינה של הספרות הרפואית ממאגרי המידע שלה, שפורסמו בין השנים 1966 ל - 2011, לבחינת השפעת מזון אורגני מול מזון "קונבנציונאלי".
הבחינה נעשתה בשני מישורים:
* במישור של יצרני מזון אורגני מול יצרני מזון רגיל
* במישור השני - בחינת האוכלוסיה הצורכת מזון אורגני.
נמצאו 17 מחקרים שבוצעו בבני אדם ו - 223 עבודות על מרכיבים תזונתיים ומזהמים במזון.
רק 3 מחקרים בבני אדם, התיחסו לתוצאות הקליניות, ולפיהם לא נמצא כל הבדל משמעותי בין סוג המזון הנצרך לתסמינים או תגובות אלרגיות כגון פריחה, הפרעות דרכי הנשימה או בעיות אטופיות עוריות אחרות, או לחלופין זיהומים בחידק הקמפילובקטר.
שני מחקרים הצביעו על שיעור נמוך יותר של מזהמים בדרכי השתן בילדים שצרכו מזון אורגני בהשואה למזון שגרתי.
מחקרים שבדקו לנוכחות סמנים ביולוגיים לזיהום מרכיבי המזון תוך בדיקת דם, שתן, חלב אם, הפרשות זרע במבוגרים, לא מצאו כל הבדל בין צרכני המזון משתי הקבוצות.
נמצאו שאריות פוספט גבוהות יותר במזונות קונבנצינאלים מאשר במזון אורגני, אך הפערים לא הגיעו לכדי חשיבות קלינית.
טבעי למצוא שאריות מדבירים ברמה גבוהה יותר במזון שעובר הדברה מול מזון הטוען לאי שמוש בחומרי הדברה.
לא נמצא הבדל במזהמים בקטריאלים כגון E.COLI.
הסיכון למציאת חידקים עמידים לשלושה סוגי אנטיביוטיקה היו גבוהים יותר בעופות וחזירים שגודלו במזון רגיל בהשואה לאילו שגודלו בדרך אורגנית.
מסקנות סקר נוכחי זה הן שיש יחסית מעט עבודות מחקר קליניות בנושא.
מהעבודות הקיימות, אין כל תמיכה משמעותית בטיב המזון האורגני מול המזון "הקונבנציונלי", אך צריכת מזון אורגני עשויה להפחית מהחשיפה לסוגי אנטיביוטי ומדבירים חקלאיים הנמצאים בשימוש חקלאי קונבנציונלי, כאשר פערים אילו לא באים לידי ביטוי קליני מהותי.
תועלת המזון האורגני אינה ברורה, ולסוגיה זו נדרש הירחון Annals of Internal Medicine בגליונו האחרון.
נערכה בחינה של הספרות הרפואית ממאגרי המידע שלה, שפורסמו בין השנים 1966 ל - 2011, לבחינת השפעת מזון אורגני מול מזון "קונבנציונאלי".
הבחינה נעשתה בשני מישורים:
* במישור של יצרני מזון אורגני מול יצרני מזון רגיל
* במישור השני - בחינת האוכלוסיה הצורכת מזון אורגני.
נמצאו 17 מחקרים שבוצעו בבני אדם ו - 223 עבודות על מרכיבים תזונתיים ומזהמים במזון.
רק 3 מחקרים בבני אדם, התיחסו לתוצאות הקליניות, ולפיהם לא נמצא כל הבדל משמעותי בין סוג המזון הנצרך לתסמינים או תגובות אלרגיות כגון פריחה, הפרעות דרכי הנשימה או בעיות אטופיות עוריות אחרות, או לחלופין זיהומים בחידק הקמפילובקטר.
שני מחקרים הצביעו על שיעור נמוך יותר של מזהמים בדרכי השתן בילדים שצרכו מזון אורגני בהשואה למזון שגרתי.
מחקרים שבדקו לנוכחות סמנים ביולוגיים לזיהום מרכיבי המזון תוך בדיקת דם, שתן, חלב אם, הפרשות זרע במבוגרים, לא מצאו כל הבדל בין צרכני המזון משתי הקבוצות.
נמצאו שאריות פוספט גבוהות יותר במזונות קונבנצינאלים מאשר במזון אורגני, אך הפערים לא הגיעו לכדי חשיבות קלינית.
טבעי למצוא שאריות מדבירים ברמה גבוהה יותר במזון שעובר הדברה מול מזון הטוען לאי שמוש בחומרי הדברה.
לא נמצא הבדל במזהמים בקטריאלים כגון E.COLI.
הסיכון למציאת חידקים עמידים לשלושה סוגי אנטיביוטיקה היו גבוהים יותר בעופות וחזירים שגודלו במזון רגיל בהשואה לאילו שגודלו בדרך אורגנית.
מסקנות סקר נוכחי זה הן שיש יחסית מעט עבודות מחקר קליניות בנושא.
מהעבודות הקיימות, אין כל תמיכה משמעותית בטיב המזון האורגני מול המזון "הקונבנציונלי", אך צריכת מזון אורגני עשויה להפחית מהחשיפה לסוגי אנטיביוטי ומדבירים חקלאיים הנמצאים בשימוש חקלאי קונבנציונלי, כאשר פערים אילו לא באים לידי ביטוי קליני מהותי.