הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

שוקולד מגביר סיכויי הזכיה בפרס נובל?!

מערכת סטארמד(14.10.2012)
מחקר חדש המתפרסם ב - New England Journal of Medicine מוצא מיתאם מפתיע בין צריכת שוקולד במדינה מסוימת למספר חתני פרס נובל היוצאים ממנה.

שוקולד תועד לא אחת כמשפר את התובנה.

סביר להניח שצריכה מוגברת של שוקולד, עשויה לכן לשפר את התובנה שהיא תנאי ראשוני ובסיסי לקבלת פרס נובל.

השאלה האם במישור הארצי, עליה בצריכת השוקולד עשויה להיות מדד לשיפור מבחני התובנה?!

מספר חתני פרס נובל עשוי להיות איפוא מדד להערכת התובנה במדינה כנגזרת של צריכת השוקולד, ואמנם החוקרים מצאו קשר ישיר בין צריכת שוקולד לנפש לבין מספר חתני פרס נובל לכל 10 מליון תושבים.

באומדן זהיר, העלאת צריכת שוקולד ב- 400 גרם לנפש לשנה עשויה להגדיל מספר זוכי פרס נובל במדינה ב- חתן נוסף.

על מנת להגיע לצריכה כזו של שוקולד, תוספת צריכת השוקולד, בארה"ב בלבד, תגיע לפי נתונים אילו ל - 125 מליון ק"ג שוקולד לשנה.

מובן שהנחה זו היא נחמדה לכשעצמה והשאלה היא מה קודם למה?

האם בעלי תובנה שמודעים ליתרונות של השוקולד השחור צורכים ממנו יותר ומשפרים ( אולי?) תובנתם וממילא הם המועמדים לזכיה בנובל?!

או שמא חתני פרס נובל אוהבים שוקולד?

נושא אחרון זה לא נבחן וההנחה הגלומה במחקר היא על בסיס נתונים של צריכת שוקולד ביחס למדינה.

עם חיוך ניתן להתיחס פחות לשני הבטים של המחקר:

ראשית - שוקולד משפר התובנה
שנית - שיפור התובנה - כנ"ל - תורם להגברת החוכמה.

בתיאבון.