פורומים חדשים
כלים שימושיים
דיאטה עתירת פחמימות עלולה להביא לירידה בתובנת קשישים, בעוד שדיאטה מועשרת בשומנים וחלבונים מצמצמת סיכון זה.
מחברי המחקר - מ-Mayo Clinic (רוצסטר, מינסוטה ארה"ב) סבורים שיש ליצור דיאטה מאוזנת בהרכבה שכן לכל אחד מאבות המזון תפקיד בשמירת תפקוד תאי העצב והתובנה.
עודף הפחמימות במוח, משבש קליטת הסוכר ופעילות האינסולין במוח, כך שלמעשה נוצר מעין מצב של "סוכרת של המוח" לדברי מחברי המחקר.
ממצאי המחקר מבוססים על בדיקות בקרב 937 קשישים בני 70 שנה עד 89 שנים.
במהלך 3 שנות מעקב, 200 ממשתתפי המחקר פתחו מגוון תסמינים מקשיי תובנה ועד למחלת אלצהיימר.
צרכני הפחמימות ברביע העליון לצריכה הראו פגיעה גבוהה יותר בתובנה מאילו שצריכת הפחמימות שלהם היתה ברביע הנמוך- יותר מ 58% למול פחות מ- 47% בהתאמה.
שיעור הסיכון לפתח פגיעה בתובנה ברביע העליון היה גבוה ב - 89% מאילו של הממעיטים בצריכת הפחמימות.
באשר ליחס של צריכת שומנים התגלתה תופעה הפוכה:
בצרכני השומנים ברביע העליון הירידה בתובנה היתה פחותה ב - 35% מול הממעיטים בצריכת השומנים.
אותה תמונה של הפחתת הסיכון לשינויים בתובנה נצפתה בצריכה הגבוהה של חלבונים.
מחברי המחקר - מ-Mayo Clinic (רוצסטר, מינסוטה ארה"ב) סבורים שיש ליצור דיאטה מאוזנת בהרכבה שכן לכל אחד מאבות המזון תפקיד בשמירת תפקוד תאי העצב והתובנה.
עודף הפחמימות במוח, משבש קליטת הסוכר ופעילות האינסולין במוח, כך שלמעשה נוצר מעין מצב של "סוכרת של המוח" לדברי מחברי המחקר.
ממצאי המחקר מבוססים על בדיקות בקרב 937 קשישים בני 70 שנה עד 89 שנים.
במהלך 3 שנות מעקב, 200 ממשתתפי המחקר פתחו מגוון תסמינים מקשיי תובנה ועד למחלת אלצהיימר.
צרכני הפחמימות ברביע העליון לצריכה הראו פגיעה גבוהה יותר בתובנה מאילו שצריכת הפחמימות שלהם היתה ברביע הנמוך- יותר מ 58% למול פחות מ- 47% בהתאמה.
שיעור הסיכון לפתח פגיעה בתובנה ברביע העליון היה גבוה ב - 89% מאילו של הממעיטים בצריכת הפחמימות.
באשר ליחס של צריכת שומנים התגלתה תופעה הפוכה:
בצרכני השומנים ברביע העליון הירידה בתובנה היתה פחותה ב - 35% מול הממעיטים בצריכת השומנים.
אותה תמונה של הפחתת הסיכון לשינויים בתובנה נצפתה בצריכה הגבוהה של חלבונים.