הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

קטניות מפחיתות מהסיכון למחלות לב בחולי סוכרת מטיפוס 2

מערכת סטארמד(25.10.2012)
צריכה מוגברת של קטניות - אפונה, שעועית, עדשים - הנחשבות כבעלי אינדקס גליקמי נמוך, עשויה לשפר את האיזון בחולי סוכרת ולצמצם את הסיכון למחלות קרדיו-וסקולריות.
נתונים אילו נכונים גם בהשואה לדיאטה המבוססת על סיבים.

ממצאים אילו מתפרסמים בגליון השבוע של - Archives of Internal Medicine.

המחקר המביא למסקנה זו בוצע בקנדה בקרב 121 משתתפים, בין השנים 2010 - 2011.

כלל משתתפי המחקר סבלו מסוכרת טיפוס 2 לפחות חצי שנה, וטופלו בתרופות להפחתת רמת סוכר הדם לפחות חודשיים לפני תחילת המחקר.

רמות המוגלובין מסוכרר נעו בין 6.5% ל - 8.5% שבוע לפני תחילת המחקר.

המשתתפים חולקו אקראית לאחת משתי קבוצות למשך שלושה חודשים כל אחת:

* קבוצה ראשונה קבלה דיאטה המבוססת על מאכלים בעלי אינדקס גליקמי נמוך, בעיקר קטניות כפי שנמנו לעיל
* קבוצה שניה - דיאטה שהתבססה על חיטה מלאה, דגני בוקר, אורז חום וחיטה עתירת סיבים.

מדי שבועים נבדקו המשקל, הקף המתניים, רמות סוכר הדם בצום, ולחץ הדם.

הערכת תקפות הדיאטה נבחנה באמצעות יומני ארוחות שהמשתתפים נדרשו למלא.

נמצא שאוכלי קטניות הפחיתו מרמות ההמוגלובין המסוכרר 0.5% מול 0.3% בצרכני החיטה.

קבוצת צרכני הקטניות צמצמה את הסיכון למחלות קרדיו וסקולריות ב - 0.8% בעיקר עקב ההפחתה שנצפתה בלחץ הדם שלהם ( לחץ דם סיסטולי פחת ב - 4.4 מ"מ כספית והדיאסטולי ב - 3.1 מ"מ כספית.

נמצאה ירידה בדופק הלב ב - 3.1 פעימות לדקה בקבוצת אוכלי הקטניות.

מסקנת עורכי המחקר היא שהכנסת קטניות לדיאטה של חולי סוכרת מטיפםס 2 מפחיתה מאהאינדקס הגליקמי של הארוחות ומפחיתה מהסיכונים למחלות קרדיו-וסקוליות כנראה עקב ההשפעה על לחץ הדם.