הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

שבץ מוחי - שתי מנות דג שבועיות מצמצמות את הסיכון

מערכת סטארמד(1.11.2012)
בטאון הרפואה הבריטי BMJ מפרסם מחקר לפיו אכילת דגים מלווה בירידה קטנה אך משמעותית בסיכון לשבץ מוחי.

אכילת שתי מנות דג שבועיות, לפחות, גרמה לירידה של 6 - 12 אחוז בסיכון לארועי שבץ מוחי, בהשואה לאילו שצרכו מנה בודדת שבועית, או פחות מכך.

עד כה לכאורה אין רבותא בממצאים, אלא, שלפי החוקרים, צריכת חומצות שומן ארוכות שרשרת מטיפוס אומגה שלוש, ואשר נקבעה רמה מספקת שלהם בדם, לא גרמו לשינויים בסיכון לשבץ מוחי.

ממצאים אילו מלמדים שהשפעת הדגים אינה כרוכה במנגנון בודד שעיקרו חומצות השומן כפי שניתן היה לשער, ולכן אף הומלץ על נטילתם כתוספים של חומצות שומן אילו, אלא שאכילת הדגים מלווה בשינויים נוספים וביחסי גומלין מורכבים יותר ( גם אם אין אנו יודעים טיבם המדויק ) שדרכם ובאמצעותם מושג האפקט המיטיב של מניעת שבץ מוחי.

בין הגורמים הללו ניתן למנות ויטמין D, ויטמין B קומלקס, חומצות אמינו בסיסיות ויסודות קורט.

פרשנות אחרת להשפעת הדגים היא שאכילתם, כרוכה בויתור על מוצרי מזון אחרים כגון בשר אדום שנזקם רב יותר.

ממצאים אילו עולים בקנה אחד עם המלצות התזונה של ארה"ב ובריטניה לפיהן מן הראוי לצרוך שתי מנות דג שבועיות.

כדאי לציין שמאמר מערכת נילווה למחקר המתפרסם, מדגיש את העובדה שמשתתפיו סבלו מבעיות קרדיו-וסקולריות וטופלו אופיטמאלית למניעת נזקי המחלה.

מתן תוספים במקרה זה היה בעל השפעה קטנה כאשר הטיפול כבר הראה יעילות מירבית, ולכן יתכן שלחולים עם טיפול בלתי מאוזן לתוספים עשויה להיות השפעה מטיבה.