הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

אכילת דגים וצמצום הסיכון לסרטן השד

מערכת סטארמד(30.6.2013)
צריכה מוגברת של חומצות שומן בלתי רוויות מטיפוס אומגה 3 קשורה להפחתה בשיעור של 14% בסיכון לסרטן שד.

למסקנה זו הגיעו - על פי פרסום ב - BMJ - מניתוח 26 מחקרים בנושא שפורסמו באסיה ארופה וארצות הברית.

בניתוח הממצאים נמצאו 20905 מקרי סרטן השד באוכלוסיה של 883585 משתתפים ב - 21 מחקרים פרוספקטיביים.

הדגים הם מוצר המזון העשיר ביותר בחומצות השומן הנידונות ובמיוחד סלמון טונה וסרדינים.

היחס ההפוך בין הסיכון לצריכת דגים בלט במחקרים בהם לא נעשתה התאמת הממצאים לאינדקס מסת הגוף צמצום הסיכון ב - 25%

כאשר נבחן אינדקס מסת הגוף למול צריכת הדגים צמצום הסיכון היחסי היה של 10% בלבד.

חומצת השומן אלפא לינולאית הנמצאת במיוחד בשמנים ממקור צמחי, לא השפיעה על הפחתת הסיכון.

ההסבר להפחתת הסיכון כרוך ( יתכן) בהפחתת יצירת אסטרוגן, ומכאן הפחתה בצמיחת תאי הסרטן המותנים ברמת האסטרוגן.

השפעת צריכת הדגים והפחתת הסיכון לסרטן השד בלטה במיוחד בנשים מאסיה הפחתת סיכון של 31% מול נשות המערב - 11% כאשר אחד ההסברים לפער הניכר הוא ההבדל בכמות הדגים הנצרכת בין הנשים מאסיה לנשות המערב.