הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

סרטן המעי הגס וצריכת בשר אדום לפני זיהוי הסרטן ולאחריו

מערכת סטארמד(9.7.2013)
עדויות שונות כורכות צריכת בשר אדום ובשר מעובד להארעות מוגברת של סרטן המעי הגס.

עם זאת, לא ברורה השלכת צריכת בשר זה לאחר גילו סרטן המעי הגס.

הירחון לאונקולגיה קלינית מביא מחקר שבחן דיווחי צריכת בשר אדום ומעובד למול שיעורי התמותה מכל סיבה שהיא לפני ואחרי זיהוי סרטן המעי הגס.

2315 גברים ונשים שאובחנו כסובלים מסרטן בתקופת המחקר 1992- 2009.

966 מתוכם נפטרו במהלך המחקר.

החוקרים לא מצאו כל קשר בין צריכת בשר אדום וכמותו לתמותה, לאחר זיהוי סרטן המעי הגס.

לעומת זאת כמות הבשר האדום שנצרכה לפני זיהוי סרטן המעי הגס נמצאה קשורה להגברת הסיכון לתמותה במהלך המחקר.

מאמר המערכת הנילווה למחקר מעלה את ההנחה שהפער בין השפעת הבשר באדום לפני זיהוי הסרטן ולאחריו עלול לרמז על כך שיש בבשר האדום והמעובד ובחומרי השימור שלהם גורמים מחוללי סרטן?!

אין במחקר כדי להטיף למעבר לצמחונות אך יש בהחלט לשקול צמצום צריכה שבועית של בשר אדום.