הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

סיכון מוגבר לסרטן ערמונית (פרוסטטה) בצריכת שמן דגים?!

מערכת סטארמד(24.7.2013)
מחקרים על הקשר בין צריכת חומצות שומן מטיפוס אומגה 3 המצויות בשמן דגים והסיכון לסרטן הערמונית (פרוסטטה) לא הניבו תוצאות אחידות.

מחקר חדש המתפרסם בירחון המכון הלאומי לחקר הסרטן בארה"ב (Journal of the National Cancer Institute ) מלמד שצריכת חומצות שומן אילו עלולות להגביר את הסיכון להתפתחות סרטן הערמונית.

לפי מחקר זה גברים עם רמות גבוהות של חומצות שומן ארוכות שרשרת מטיפוס אומגה 3 (PUFA) בעלי סיכון משמעותי מוגבר של 43% לפתח סרטן ערמונית בכל דרגות החומרה, בהשואה לגברים עם רמות נמוכות של חומצות השומן.

הסיכון לפתח סרטן ערמונית בדרגת ממאירות גבוהה גדול עוד יותר, ועומד על 71%.

מקורות חומצות השומן מטיפוס אומגה 3 הם בדיאטה - דגים, או ע"י מתן תוספים של חומצות אילו.

המחקר מתיחס בתוצאותיו לשלל המקורות, והסיכון אינו משתנה על פי מקור החומצות.

המסקנה המעשית היא שכמו בכל המלצה - ההסחפות אחרי מזון מסוים כמושיע - ובמקרה דנן חומצות שומן ארוכות שרשרת מטיפוס אומגה 3, הן בבחינת אליה וקוץ בה, ויש לצרכן בזהירות המתבקשת.