פורומים חדשים
כלים שימושיים
מחקר המתפרסם ב - BMJ בוחן השפעת יחסי הגומלין בין מינון צריכה יומית של סיבים תזונתיים על מחלות העורקים הכליליים והפרעות קרדיו-וסקולריות.
המחקר הוא למעשה ניתוח מטה -אנליזה של שלל המחקרים שבוצעו בצורה אקראית בנושא, ובלבד שהיה מעקב של שלוש שנים לפחות אחר משתתפי המחקרים השונים, ואשר פורסמו בין ינואר 1990 ל - אוגוסט 2013.
נכללו בניתוח התוצאות 22 מחקרים.
נמצא שצריכת סיבים תזונתיים היתה ביחס הפוך לסיכון למחלות קרדיו-וסקולריות.
צריכה יומית של 7 גרם של סיבים תזונתיים, הפחיתה את הסיכון למחלות קרדיו-וסקולריות ב - 9%.
צריכת 7 גרם סיבים תזונתיים ניתנת להשגה באכילה יומית של 2 - 4 מנות פירות או ירקות או במנת דגנים מלאים, עדשים או שעועית.
המחקרים מראים על שונות במקור הסיבים התזונתיים כאשר אילו ממקור ירקות עשויים לצמצם את הסיכון הן למחלות לב כליליות והן למחלות קרדיו-וסקולריות בכלל ואילו הסיבים ממקור פירות קשורים בצמצום הסיכון למחלות קרדיו-וסקולריות.
סיבת השונות אינה ברורה, ומחיבת לימוד והבנת מנגנון פעולת הסיבים.
המחקר מתיחס לסיבים תזונתיים ולא ברור מה דין פעולת סיבים הניתנים ממיצוי מזונות עתירי סיבים.
המחקר הוא למעשה ניתוח מטה -אנליזה של שלל המחקרים שבוצעו בצורה אקראית בנושא, ובלבד שהיה מעקב של שלוש שנים לפחות אחר משתתפי המחקרים השונים, ואשר פורסמו בין ינואר 1990 ל - אוגוסט 2013.
נכללו בניתוח התוצאות 22 מחקרים.
נמצא שצריכת סיבים תזונתיים היתה ביחס הפוך לסיכון למחלות קרדיו-וסקולריות.
צריכה יומית של 7 גרם של סיבים תזונתיים, הפחיתה את הסיכון למחלות קרדיו-וסקולריות ב - 9%.
צריכת 7 גרם סיבים תזונתיים ניתנת להשגה באכילה יומית של 2 - 4 מנות פירות או ירקות או במנת דגנים מלאים, עדשים או שעועית.
המחקרים מראים על שונות במקור הסיבים התזונתיים כאשר אילו ממקור ירקות עשויים לצמצם את הסיכון הן למחלות לב כליליות והן למחלות קרדיו-וסקולריות בכלל ואילו הסיבים ממקור פירות קשורים בצמצום הסיכון למחלות קרדיו-וסקולריות.
סיבת השונות אינה ברורה, ומחיבת לימוד והבנת מנגנון פעולת הסיבים.
המחקר מתיחס לסיבים תזונתיים ולא ברור מה דין פעולת סיבים הניתנים ממיצוי מזונות עתירי סיבים.