הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

חומצות שומן אומגה 3 בדם והסיכון להתפתחות סוכרת

מערכת סטארמד(23.1.2014)
יחסי הגומלין בין אכילת דגים או צריכת חומצות שומן שומן בלתי רוויות ארוכות שרשרת מטיפוס אומגה 3 לסוכרת מטיפוס 2 לא לובנו כל צרכם.

גורמי זיהום קטנים בדגים כגון כספית עלולים להטעות בהסקת המסקנות.

חוקרים מפינלנד ניסו לבחון את הקשר בין חוצות שומן אומגה 3:
eicosapentaenoic acid (EPA), docosapentaenoic acid (DPA), docosahexaenoic acid (DHA), α-linolenic acid (ALA), רמת הכספית בשיער והסיכון להארעות סוכרת בקרב אנשים בגיל העמידה וקשישים.

בין השנים 1984 ל - 1989 נבדקו 2212 גברים בגיל שבין 42 שנים ל - 60 שנה, שלא סבלו מסוכרת בהיכנסם למחקר.

רמת חומצות השומן הבלתי רוויות בדמם נבדקו יחד עם רמת הכספית בשערם, כאשר הדיאטה שצרכו תועדה אחת לארבעה ימים.

הערכת הסוכרת בוצעה ע"י בדיקת העמסת סוכר בתחילת המחקר ולאחר 4, 11 ו - 20 שנה.

במעקב ממוצע של 19.3 שנים אובחנו 422 גברים ממשתתפי המחקר כסובלים מסוכרת מטיפוס 2.

גברים שרמת חומצות השומן בדמם EPA+DPA+FHA היתה ברביע העליון מבחינת הרמה, נמצאו בסיכון מופחת של 33% לפתח סוכרת מול אילו שהיו ברביע התחתון.

לא נמצאה מובהקות סטטיסטית באשר לרמת ALA בדיאטה או לצריכת דגם או לרמת הכספית בשיער.

המחברים רואים איפוא בריכוז של חומצות השומן מטיפוס אומגה 3 סמן אוביקטיבי לסיכון לטווח ארוך להתפתחות סוכרת.