הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

צריכת בשר בקשישים והשפעתה על תוחלת החיים

מערכת סטארמד(13.3.2014)
צריכה גבוהה של חלבונים- בשר גבינות וכיו"ב, עלולים לקצר את החיים בהאכלם בכמות מוגברת בגיל העמידה.

עם זאת, כאשר דיאטת חלבונים מועשרת נצרכת בגיל הקשיש, למעשה חלה תופעה הפוכה - תרומה לתוחלת החיים.

על פי החוקרים מאוניברסיטת דרום קליפורניה שפרסמו ממצאיהם בירחון - Cell Metabolism, דיאטה מעוטת חלבונים בגיל הביניים /עמידה עשויה לסייע במניעת סרטן ותמותה מכל סיבה שהיא.

לעומת זאת המנעות מדיאטה מעוטת חלבון בגיל הקשיש חיונית לבריאות.

תוצאות המחקר מבוססות על תצפיות בקרב 6800 משתתפים.

כאשר דיאטה בקרב בני 50 שנה הורכבה מ - 20% חלבון מבשר ומוצרי חלב, נצפתה עליה בסיכון לתמותה מסרטן וסוכרת פי 4 ויותר מאשר בקרב אילו שלא צרכו חלבונים בעודף וזאת על פי מעקב של 18 שנים.

בצריכה בינונית של חלבונים ממקור החי העליה בסיכון היתה פי 3 "בלבד".

באנשים בני 65 ומעלה שצרכו רמות חלבון גבוהה נמצאה למרבית הפליאה של החוקרים, ירידה של 60% בסיכון לתמותה מסרטן ו - 28% ירידה בסיכון לתמותה מכל סיבה שהיא.

תצפיות דומות נצפו גם בקרב קשישים שניזונו "רק" בכמויות מצומצמות יותר של חלבונים מהחי - סטיקים וכדומה.

מחקר דומה בנושא השפעת חלבונים מהחי ואשר בוצע בעכברים הגיעה למסקנות דומות באשר לנזק של צריכת יתר של חלבונים כאשר החוקרים רואים בצריכה זו סיכון השווה לזה הנוצר מעישון.