הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

תוספי חומצות שומן והסיכון למחלות לב

מערכת סטארמד(23.3.2014)
צריכת קפסולות של שמן דגים לצורך בריאות לב טובה יותר אינה עולה בקנה אחד עם מערכת הציפיות, וזאת על סמך שני מחקרים המתפרסמים במקביל.

במחקר הראשון המתפרסם ב - Annals of Internal Medicine והמתבסס על ניתוח 17 מחקרים שפורסמו בספרות הרפואית נמצאה השפעה זניחה של תוספי חומצות השומן מטיפוס אומגה שלוש או שש על ארועי מחלות לב כליליות.

חומצות שומן מטיפוס TRANS בעלות השפעה שלילית על הלב אך שומנים רווים אינם מעלים את הסיכון למחלות לב.

מחקר שני שהגיע למסקנות דומות פורסם ב - JAMA Internal Medicine, בטאונה ההסתדרות הרפואית בארה"ב.

המחקר נועד אומנם לקבוע השפעות חומצות שומן מטיפוס אומגה 3 על בריאות העין אך בהזדמנות חגיגית זו נבחנה גם ההשפעה על מחלות לב.

החוקרים מדגישים, למניעת אי בהירויות, שאין ספק בדבר חשיבות חומצות שומן בלתי רוויות מטיפוס אומגה שלוש בשמירה על בריאות הלב אך על חומצות אילו להתקבל מצריכת דגים ומאכילים דומים, כאשר לתוספי שמן הדגים למינהם אין את הערך המוסף המצופה