הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

שינויים בצריכת קפה והשפעתם על הסיכון לסוכרת

מערכת סטארמד(7.5.2014)
צריכת קפה ותה נמצאה במחקרים בעבר כמפחיתה מהסיכון לסוכרת מטיפוס 2, כאשר לא ברורה השפעת שינויים בצריכת המשקאות הללו על הסיכון.

חוקרים מהמחלקה לתזונה באוניברסיטת הרוארד בארה"ב מפרסמים מחקר חדש שבא לבחון השפעת שינויים בצריכת קפה ותה במהלך 4 שנים, על הסיכון לסוכרת במהלך 4 השנים שלאחריהן.

במחקר נעשה מעקב אחר 48464 אחיות, בין השנים 1986 ל - 2006 כחלק מסקר כללי לבחינת בריאות האחיות, 47510 אחיות כחלק מסקר שני בין השנים 1991 ל - 2007 ולמעקב אחר 27759 גברים שהיו חלק מסקר עובדי מערכת הבריאות.

כל 4 שנים נשעתה הערכת הדיאטה ונבחנה שכיחות סוכרת טיפוס 2 מתוך דיווחי המשתתפים עצמם.

מתוצאות המעקב נמצא שהעלאת צריכת הקפה במהלך 4 שנים הקטינה את הסיכון לסוכרת בשנים שבאו לאחר מכן.

הפחתה בצריכת הקפה היתה כרוכה בהגברת הסיכון לסוכרת בשנים הבאות.