הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

השפעת חלבונים על הסיכון לשבץ מוחי

מערכת סטארמד(17.6.2014)
ניתוח נתונים בדיעבד מממחקרים שבוצעו בצורה פרוספקטיבית והמתיחסים ליחסי הגומלין בין צריכת חלבונים לשבץ מוחי מופיעים בפרסום מקדים בירחון למחלות עצבים NEUROLOGY.

ניתוח הנתונים כלל 7 פרסומים (4 מארה"ב, 2 מיפן, ואחד משבדיה) שכללו 254489 משתתפים.

המעקב החציוני אחר משתתפי המחקר נמשך 14 שנים.

צריכת חלבון מוגברת מהחי הפחיתה את הסיכון לשבץ מוחי ב - 29%.

צריכת חלבון מוגברת מהצומח הפחיתה את הסיכון ב - 12%.

בעוד שצריכת חלבון מדגים נמצאה בעלת אפקט מגן הרי שצריכת בשר אדום העלתה את הסיכון.

ההשפעה בין צריכת חלבונים לסיכון לשבץ בלטה יותר בנשים מאשר בגברים, אך נתון זה יכול להיות תוצאתי לשינוי במספרי הנשים והגברים ששותפו במחקר.

הסיבה לירידה בסיכון אינה ברורה כל צרכה ויש הקושרים זאת לאפקט של החלבונים על ירידה בלחץ הדם ושינויים בשומני הדם.