הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

חומצות שומן אומגה שלוש להגנת המוח מנזקי אלכוהול

מערכת סטארמד(29.7.2014)
חומצות שומן מטיפוס אומגה שלוש בשמן דגים, נמצאו,על פי מחקר חדש, כמפחיתות מהסיכון של הנזק הנגרם למוח ע"י שתיה וצריכה מתמשכת של אלכוהול.

המחקר בוצע בתרבית תאי מוח שנחשפו לכמות אלכוהול בריכוז גבוה פי ארבעה מזה המותר במבחן נשיפה המבוצע לנהגים.

במקביל חלק מהתאים נחשפו לחומצות שומן אומגה שלוש.

התאים שנחשפו לחומצות שומן אומגה שלוש במקביל לחשיפה לאלכוהול הראו הפחתה של 90% במות תאי עצב והפחתה בשיעור דומה בתליכים דלקתיים של תאי העצב בהשואה לתאים שלא נחשפו.

המנגנון המשוער לנזק בעצבי בחשיפה לאלכוהול היא שחרור מוגבר של חומצה ארכידונית הגורם לעקא(סטרס) חמצוני מוגבר, המוליד תהליכי ניוון דלקתיים של תאי העצב.

במקביל חלה הפחתה של חומצות השומן מטיפוס אומגה בשתית אלכוהול כך שהתוספת שלהן עשוי להיות אמצעי מגן מפני הדלקת והניוון.