הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

פירות וירקות מפחיתים מגורמי הסיכון לתמותה ממחלות לב

מערכת סטארמד(3.8.2014)
מחקר המתפרסם ב - BMJ בוחן את היחס הכמותי של צריכת פירות וירקות והסיכון לתמותה מכל סיבה שהיא.

המחקר מתבסס על פרסומים בנידון בספרות הרפואית החל משנת 1950 ועד לסוף אוגוסט 2013.

הפרסומים שנכללו הם אותם מחקרים שבוצעו בצורה פרוספקטיבית ובחנו את סיכוני התמותה מכל סיבה שהיא כולל סרטן ביחס לצריכת פירות וירקות.

סך המחקרים שנכללו היו - 16.

תקופת המעקב אחר משתתפי המחקרים נעה בין 4.6 שנים ל - 26 שנים.

סך המשתתפים היה - 833234 אנשים.

בפרקי הזמן הנידונים נפטרו 56423 אנשים. 11512 מסיבות קרדיו וסקולריות ו - 16817מסרטן.

צריכה מוגברת של פירות וירקוות הפחיתה את הסיכון לתמותה בצורה משמעותית.

כל מנת פירות וירקות הפחיתה מהסיכון ב 6% ו - 5% בהתאמה.

חמש מנות פירות וירקות ליום היו המיטב שגרם להשפעה בהפחתת הסיכון כאשר צריכה מעל חמש מנות ליום לא שינתה דבר.

מנת פירות וירקות מוגדרת כצריכת 80 גרם מפירות או ירקות.

כל תוספת מנת פירות או ירקות ( עד לחמש מנות ) הפחיתה מסיכון הנתמותה ב - 4%.

הצרוף האופטימאלי היה 2 מנות פירות ו - 3 מנות ירקות ליום.

לא נמצא קשר בעל מובהקות סטיטיסטית בין צריכת ירקות ופירות והסיכון לתמותה מסרטן.

מחקר זה מצטרף לעדויות קודמות שאכילת פירות וירקות מפחיתה מסיכוני התמותה בכלל ומחלות קרדיו- וסקולריות בפרט.