פורומים חדשים
כלים שימושיים
מחקר חדש בא לבחון השפעת דיאטה עתירה בפיסטוק ( פיסטאצו pistachio) על שיפור הפרופיל המטבולי באנשים הנמצאים במצב טרום סוכרתי.
54 אנשים במצב טרום סוכרתי ( סוכר הדם בין 100 ל - 120 מ"ג% בצום ) ואינדקס מסת גוף פחותה מ 35 ק"ג למטר רבוע קבלו שני סוגי דיאטה:
* דיאטה על בסיס הפיסטוקים ( 57 גרם פיסטוקים קלויים ליום)
* דיאטת בקרה ללא פיסטוקים.
כל דיאטה ניתנה לפרק זמן של 4 חודשים עם הפסקה של שבועיים במעבר בין דיאטה אחת לרעותה.
הדיאטות היו שוות קלוריות, זהות בחלבונים סיבים ושומנים רווים.
נמצא שצריכה מתמשכת של פיסטוק היתה גורם בר חשיבות בתזונת חולים עם מצב טרם סוכרתי בכך שהצליחו להוריד הן את רמות סוכר הדם ב 5.7 מ"ג% בעת צריכת הפיסטוק (רמות ששבו ועלו ב - 6.72 מ"ג% בעת המעבר לדיאטה רגילה ) והן את התנגודת לאינסולין ( ירידה בדיאטה פיסטוק ועליה ברמות אינסולין בבקרה) וגרמו לשיפור הפרופיל המטבולי.
רמות הכולסטרול הרע ירדו מעט אך ללא מובהקות סטטיסטית בקבוצת צרכני הפיסטצו.
מה הסיבה להשפעת הפיסטוק?
החוקרים מניחים שמדובר בהשפעת חומר בפיסטוק הדומה ל - glucagonlike peptide 1 העולה בדם בעת צריכת הפיסטוק בצורה משמעותית בהשואה לקבוצת הבקרה.
54 אנשים במצב טרום סוכרתי ( סוכר הדם בין 100 ל - 120 מ"ג% בצום ) ואינדקס מסת גוף פחותה מ 35 ק"ג למטר רבוע קבלו שני סוגי דיאטה:
* דיאטה על בסיס הפיסטוקים ( 57 גרם פיסטוקים קלויים ליום)
* דיאטת בקרה ללא פיסטוקים.
כל דיאטה ניתנה לפרק זמן של 4 חודשים עם הפסקה של שבועיים במעבר בין דיאטה אחת לרעותה.
הדיאטות היו שוות קלוריות, זהות בחלבונים סיבים ושומנים רווים.
נמצא שצריכה מתמשכת של פיסטוק היתה גורם בר חשיבות בתזונת חולים עם מצב טרם סוכרתי בכך שהצליחו להוריד הן את רמות סוכר הדם ב 5.7 מ"ג% בעת צריכת הפיסטוק (רמות ששבו ועלו ב - 6.72 מ"ג% בעת המעבר לדיאטה רגילה ) והן את התנגודת לאינסולין ( ירידה בדיאטה פיסטוק ועליה ברמות אינסולין בבקרה) וגרמו לשיפור הפרופיל המטבולי.
רמות הכולסטרול הרע ירדו מעט אך ללא מובהקות סטטיסטית בקבוצת צרכני הפיסטצו.
מה הסיבה להשפעת הפיסטוק?
החוקרים מניחים שמדובר בהשפעת חומר בפיסטוק הדומה ל - glucagonlike peptide 1 העולה בדם בעת צריכת הפיסטוק בצורה משמעותית בהשואה לקבוצת הבקרה.