פורום הפרעות שינה - ראש הפורום

הפרעת שינה

עידית(24.10.2006, 15:06)

שלום רב,

אני בת 26 ומאז שאני זוכרת את עצמי, אני נרדמת בשעות מאוחרות יחסית ומתקשה להתעורר בבוקר.

התופעה החמירה במהלך השירות הצבאי, אותו ביצעתי במשמרות בהן, לעתים, הייתי ערה כל הלילה. מאז השירות הצבאי התקשיתי מאוד להירדם לפני השעה 2 בלילה, ולהתעורר לפני השעה 11 בבוקר. עם הזמן שעת השינה הפכה למאוחרת יותר ויותר (לעיתים היייתי נרדמת רק ב- 5 בבוקר).

לפני כשנה וחצי התחלתי לעבוד בעבודה שאילצה אותי להתעורר בסביבות 7 בבוקר. מלבד העובדה שנתקלתי בקושי משמעותי להתעורר ובמאמץ רב גררתי את עצמי מהמיטה, הרגשתי שאני מתחילה לתפקד נורמלי רק לקראת שעות הבוקר המאוחרות (צהריים מוקדמות) ונתקפת בעייפות בסביבות שעות הערב. המלכוד הוא, שאם הייתי נרדמת בשעות הערב המוקדמות (8-9 בערב), הייתי מתעוררת בסביבות חצות ונשארת ערה כל הלילה. התקופה בה עבדתי התאפיינה בעיקר בעייפות, מצב רוח ירוד, קשיי ריכוז ועצבנות.

לפני כחודשיים סיימתי את עבודתי ובתחילה התעוררתי באופן טבעי בשעות מוקדמות (עם כל התופעות הכרוכות בכך שצוינו לעיל), אלא שבחלוף שבועיים לערך, ובהיעדר מסגרת שתחייב אותי להתעורר בשעת בוקר מוקדמת, שוב לא הצלחתי להתעורר לפני השעה 11 (כל ניסיון לעשות כן נתקל בתופעות מייאשות של עיניים כואבות, הליכה מתנודדת, כאב ראש ולעתים בחילה). ובאשר ללילה - אינני נרדמת לפני השעה 2.

למותר לציין, כי השינה שלי קלה מאוד וכל רחש מעיר אותי.

שאלתי היא האם ייתכן שמדובר בפאזת שינה מאוחרת, ואם כן - האם ניתן לטפל מיידית, עוד בטרם ביצוע הבדיקה (אין באפשרותי לבצעה בזמן קרוב), וכיצד. אם לא - במה מדובר?

תודה רבה,

עידית