עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
הומואופטיה והומוטוקסולגיה + סטרידו
בתיה (21.5.2009, 23:54)היי גלי,
ממחקר שקראתי, Cow’s Milk Allergy: A Complex Disorder,
למדתי שאחרי גיל 3 רק כאחוז אחד בלבד מהאוכלוסייה סובל מאלרגיה לחלבון החלב.
אי לכך, קרוב לוודאי שאין שום סיבה למנוע מהילד צריכה של מוצרי החלב שהוא כל כך נהנה מהם. בכל מקרה, כדאי לבצע בדיקה פשוטה לאלרגיה לפני שנחפזים לשינוי כה קיצוני של תזונתו.
חוץ מזה, חיפ"א (ארגון רופאי הילדים בישראל) הוציא נייר עמדה חד משמעי, לפיו אין כל קשר בין צריכת חלב ומוצריו לבין מחלות דרכי הנשימה העליונות (כדוגמת שיעול, ליחה ונזלת). לפיכך, אין שום נזק בצריכת מוצרי חלב. להיפך:
הוא משלים רכיבים שחסרים לנו בגוף, ובמיוחד סידן; עוזר לשמירה על משקל גוף מאוזן; מצמצם סיכון לסרטן מסוגים שונים; מונע מחלות לב; ומפחית סיכון לעששת ודלקות חניכיים;
וכל תחליפי חלב הפרה למיניהם הרבה פחות בריאים ויעילים. כך, למשל, מוצרי חלב הם המקור הטוב ביותר שיש לסידן בתזונתנו. בקרב אנשים בריאים, שצורכים תזונה מאוזנת, הזמינות הביולוגית של הסידן היא 20%-30%. חלב הוא מקור מצויין לסידן (מכיל 1 גרם סידן לליטר) והזמינות הביולוגית של הסידן מחלב ומוצריו גבוהה. לשם השוואה, כדי להגיע לכמות הסידן שבכוס חלב צריך לשתות 7 כוסות שעועית מבושלת או לאכול 5 תפוזים/100 שקדים/10 פרוסות לחם.
לילה טוב,
בתיה.