הוספת הודעההוספת תגובה פורום בישול בריא - ראש הפורום

סטיביה לאפיה - עצות יצירתיות.

דנה(31.7.2009, 0:02)

פשוט תוסיפי את הסטיביה ברמת מתיקות שתהיה תואמת לכמות הסוכר במתכון מבלי להתייחס לנפח, ואז תוסיפי באותה כמות שהיה אמור להוות הסוכר ( כוס אחת למשל או יותר ) מוצר שיהווה פילר ( ממלא ) מבלי להשפיע על הטעם או על המרקם יותר מידי..

העצה שלי-

- סובין שיבולת שועל מלאה ( יש של תלמה בכל הסופרים אם אני זוכרת טוב ).

- פשתן טחון ( אפשר לקנות שלם ולטחון לבד במעבד מזון או מטחנה או לקנות טחון, מה שלדעתי פחות כדאי כי טחון מעט מאבד מערכו התזונתי, בכל מקרה עדיף אורגני ).

עצות נוספות למי שטבעוני :

- אם במתכון יש חלב, עדיף להחליף בחלב סוייה או שקדים או אפילו חלב קשיו שאפשר להכין לבד בטעם ממש טוב ( קישור למתכון : http://www.elanaspantry.com/cashew-milk/ ).

- אם יש ביצים במתכון אפשר להחליף באבקת טפיוקה ( סוג של ג'לטין צמחי יש בבתי טבע ואפילו חלק מהסופרים ) מומסת במים וטרופה יחד עם שמן שומשום או טחינה גולמית.

- כל סוג של קמח שנכלל במתכון עדיף להחליף ב - 100% בקמח כוסמין.

מקווה שעזרתי.