עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
בישול בריא
ליה שומרון פינדר (23.1.2012, 23:17)סוגיית החלב היא סוגייה מאוד מורכבת ויש בה דעות לכל הכיוונים.
אלה שממליצים להימנע ממוצרי חלב טוענים זאת מכמה סיבות:
1. אף יונק בטבע לא יונק לאחר גיל גמילה - בנוסף יש לנו בגוף אנזים לפירוק חלב אשר קיים רק בינקות ונעלם בבגרות.
2. הפרות אשר נותנות את החלב ניזונות ממזון לא איכותי ומקבלות הורמוני גדילה ויש המקשרים את זה להתבגרות מינית מוקדמת.
3. פסטור החלב מוציא ממנו כל דבר טוב שאולי יש בו. בין היתר - הורג אנזימים לפירוק הלקטוב, סוכר החלב.
4. עם או בלי קשר לסיבות לעיל, חלב נחשב אלרגן ויה הממליצים להמעיט או להימנע מהסיבות הללו.
יש הטוענים שעדיף לצרוך מוצרי חלב עיזים.
מבגד כמובן יש את התומכים הנלהבים בתזונה המבוססת על מוצרי חלב דלי שומן. אלה טוענים שהחלבון של החלב הוא איכותי וכן שחשוב לצרוך אותו עקב רמת הסידן שבו.
כך או כך ממליצים לצרוך מוצרי חלב שהם 3-5% שומן, לא פחות, כי אז הסידן לא נספג באופן אופטימלי.
אם את שואלת לדעתי, אני ממליצה לצמצם בצריכת מוצרי חלב, ואם מישהו רגיש באזור מערכת הנשימה / עיכול / אא"ג או סובל מאלרגיות, הייתי ממליצה לו להימנע לתקופה ולבדוק אם יש קשר.
יועצת קולינרית לאוכל בריא ולבישול בריא