עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
כמה שאלות על שמן זית וקנולה.
ליה שומרון פינדר (16.5.2012, 13:02)שומן רווי נחשב לא בריא, אבל מדובר בשומן רווי מן החי, כיוון ששומן רווי מצוי לרוב בחי, נוהגים פשוט להמליץ על הימנעות משומן רווי. אבל שומן רווי מן הצומח שונה בהרבה משומן רווי מן החי. מולקולות השומן הן באורך קצר עד בינוני והן נחקרות לאחרונה דווקא על היותן מועילות לבריאות. שמן קוקוס עדיין לא מאוד פופולרי ולא כולם מכירים או מתייחסים אליו כאל מזון בריא. אבל זה תהליך עד שכולם יכירו. אני אישית ממליצה על השימוש בו.
בנוגע לנקודה השניה... דיאטה לעומת בריאות. באמת לא תמיד מה שבריא דיאטטי ומה שדיאטטי בריא. אבל פה מדובר בשמנים, אין שמנים דיאטטיים, אבל כן יש שמנים בריאים יותר ובריאים פחות. לדיאטה פשוט מומלץ לצמצם בשמן, וזה לא ממש משנה איזה שמן. מבחינה בריאותית, כבר הסברתי מה השמנים הבריאים לטעמי.
קנולה ושמן זית... מה מתי?
שמן זית, לתיבול, לטיגון קל, לאפייה בטמפרטורה שאינה עולה על 190 מעלות.
שמן קנולה לא מזוכך - לתיבול בלבד (או לאפייה שאינה עולה על 100 מעלות)
שמן קנולה מזוכך - פחות בריא. אבל אם רוצים לטגן בטמפרטורה גבוהה או טיגון עמוק אז זו חלופה טובה.
שמן קוקוס - לטיגון, אפייה ותיבול. בטוח לשימוש עד 200 מעלות.
בלחמניות הייתי שמה שמן זית.
בבישול ארוך, בד"כ לא מדובר על טמפרטורות גבוהות ואז עדיף שמן זית. גם בחמין הייתי שמה שמן זית לטיגון קל בהתחלה. אני עושה חמין בלי שמן בכלל.
יועצת קולינרית לאוכל בריא ולבישול בריא