עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
סוכר סמוי במזון מעובד
GM (6.5.2015, 21:30)אני לא יודע מהי אמיתות הטענות האלה, אני רוצה לדעת אם זה נכון שמזונות מסויימים (מדברים בתקשורת בעיקר על משקאות קלים) מכילים סוכרים ברמות מאוד גבוהות ואיכשהוא היצרנים מצליחים "לטשטש" את הטעם (לכן אני מכנה אותו סוכר סמוי כי קשה לאמוד את ריכוזו באמצעות טעימה בלבד).
לדוגמא, מדברים על כמה כפיות סוכר בכוס אחת של קולה (לא זוכר את המספר המדוייק). לא מבין למה מוסיפים כל-כך הרבה סוכר אבל מטשטשים את הטעם אם אנשים אוהבים להוסיף סוכר בכל דבר אפשרי. באריזות מצויין שהמזון מכיל סוכר אבל אין כל סימן לכמות. האם גם ה"קורנפלקס" סובל מאותה בעייה, או שמדובר רק בסוגים הממותקים?
היכן אפשר למצוא מידע אמין על תוספות סוכר במזונות השונים?