עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
דחוף דחוף
לילי א. (20.6.2004, 23:29)ציטוט מתשובה של ד"ר ליבוביץ' :
" בחום הישראלי מומלץ להמעיט בהשארת החלב בחוץ. אין מחקרים שהראו כמה זמן זה בטוח, אך נראה לי ששעה, שעתיים זה סביר."
"טבלה על המומלץ לגבי חלב שאוב:
אחסון חלב אם
ההמלצות הבאות מתייחסות לאמהות השואבות חלב עבור תינוקות בריאים שנולדו במועד, והמאחסנות את החלב לשימוש ביתי (בניגוד לשימוש בבית חולים), רוחצות את ידיהן לפני שאיבת החלב, ומשתמשות במכלים שנרחצו במים חמים וסבון ונשטפו היטב, או בשקיות פלסטיק סטריליות חד פעמיות. המלצות אחרות עשויות להידרש עבור תינוקות חולים או פגים.
טמפרטורה |
משך זמן אכסון מקסימלי מומלץ |
°C25 - טמפ' חדר ממוזג בקיץ |
|
°C19- - 22 טמפ' חדר בחורף |
10 שעות[3] |
°C15 - צידנית עם קרחום |
24 שעות1 |
°C0-4 - מקרר |
8 – 5 ימים[4] |
מקפיא נפרד שהוא חלק ממקרר (הטמפ' לא יציבה עקב פתיחות חוזרות של הדלת) |
3-4 חודשים[5] |
מקפיא נפרד, °C-19 באופן קבוע |
6 חודשים ויותר5 |
בחדר לא ממוזג בימי הקיץ החמים בארץ רצוי לקרר את החלב בהקדם האפשרי.
המלצות אלה גובשו בחו"ל – בארץ רצוי לקצר את תקופות האכסון בכ-25%, בעיקר בתקופת הקיץ. "
ולכן איריס התשובה תהיה "תלוי באיזה טמפרטורה השארת את החלב.