עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
בנושא הדייסות
שחר של אורליה (3.7.2004, 14:58)ככה אני עושה בזמן האחרון: אני שמה 4-5 כפות במעבד מזון (יש לי כזה קטנצ'יק שאני משתמשמת לריסוק גבינה אגוזים או עשבי תיבול), מרסקת כדקה עד שזה כמעט אבקה ומאחסנת בשקית במקרר: זה מספיק לשבוע דייסות.
אחר כך אני שמה כף שטוחה עם בערך 3 כפות מיים ( האמת שאף פעם לא שמתי לב כמה בדיוק, ואני מוסיפה מיים תוך כדי בישול) ומבשלת כרבע שעה בסיר קטנטן תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מים זה טיפה חסר טעם אבל הולך. אפשר להוסיף תמ"ל או חלב אם. מה שעוד טוב אבל יקר בשביל הכמויות האלה זה חלב אורז ( RICE DREAM, הגרסה ללא הטעמים) פשוט אחרי הפתיחה אפשר לאפסן רק חמישה ימים במקרר ולא מצאנו לו שימוש.
השיטה היא מספר אמריקני על תזונת תינוקות שקיבלנו : היא ממליצה גם לרסק ולבשל אורז, ולערבב להם אחרי כמה שבועות כמה סוגי דגנים ביחד, ולהוסיף גם קטניות לדיסה..
בהצלחה