עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
לזניה
רוית א (10.7.2007, 15:48)הלזניה שלי היא מפה,(של טל)
לא תמיד אני מוסיפה גבינה מלוחה
מצרכים
1 חבילת דפי לזניה (או אטריות רחבות של אסם, מבושלות)
1 חבילת גבינה מלוחה חתוכה לקוביות (לא חובה) 2 גביעי גבינת קוטג' 1 ביצה גבינה צהובה- לא חייבים לרוטב: 2 גביעי רסק עגבניות (אם מעט אפשר להוסיף עוד רסק)(אני מוסיפה 4) 1/2 כפית מלח אורגנו לפי הטעם 1/2 כוס מים ![]() |
אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי הרוטב. מערבבים בנפרד את הקוטג' והביצה לתערובת אחידה.
2. מרכיבים את הלזניה: בתבנית בינונית מניחים שכבה אחת של עלי לזניה. מעליה שופכים חצי מכמות הרוטב ומכסים בעוד שכבה של עלי לזניה. לאחר מכן מפזרים את קוביות הגבינה המלוחה ומניחים שכבה נוספת של עלי לזניה. יוצקים את תערובת הקוטג', מניחים את השכבה האחרונה של עלי הלזניה ויוצקים את החצי השני של הרוטב. ניתן לפזר גבינה צהובה מגורדת מעל הרוטב. 3. מכניסים את התבנית לתנור למשך שעה על חום בינוני. מתחילים כך איטריות, רוטב לבן רוטב אדום אטריות לבן אדום
ומעל אורגנו וגבינה צהובה מי שרוצה. |