עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
כמה שאלות לגבי התחלת הבקבוקים
נעמי +3 (18.2.2014, 15:12)
אנה את שמעת לי לחוצה ואני מאוד מבינה את זה, זה אכן מצב מלחיץ אבל ננסה לעשות סדר ותנסי להרגע כי אני בטוחה שתסדרו עם העניין. כן, עדיף פטמה של מתחילים, לא קריטי בעיני. אם יש לך זמן לכי לבית מרקחת/חנות לקנות אם אין זמן לזה אפשר לדחות את זה למועד שהולכים לקניות. באותה קניה תרכשי שקיות לאכסון חלב. יש שקיות ביש להן סגירה כפולה והן מאוד נוחות לשימוש. מהבקבוק שופכים לשקית כזו, כותבים עליה את התאריך של השאיבה ומכניסים בזהירות למקפיא. אני הייתי מוציאה את האויר כמה שניתן מהשקית מקפלת את הקצה לאחר הסגירה ומכניסה ב״עמידה״ לקופסה במקפיא. אפשר לשמור בכלים שאינם ייעודיים אבל צריך להקפיד על שטיפה כמו שצריך כדי שלא יהיו בעיות עם חיידקים. מה שמוקפא מוציאים ונותנים לזה להפשיר על השיש בטמפרט החדר כשעה לפני הארוחה, ומחממים בתוך כלי עם מים חמימים (לא רותחים!) ממש לפני שמוזגים לבקבוק. אפשר לשמור במקרר ורק לחמם לפני הארוחה (בכלי עם מים חמימים). המקרר זה נשמר עד שלושה ימים אבל בתוך המקרר ולא על הדלת. אני חושבת שאם זה לא מיועד לארוחה בתוך 24 שעות עדיף להקפיא. בכל מקרה להריח לפני שנותנים אם זה חמוץ מריחים את זה. לגבי איחוד כמויות, אני הייתי שואבת ומכניסה למקרר ואז שוב שואבת ושוב מכניסה לקירור ואחרי ששתי הכמויות קרירות פחות או יותר באותה מידה, מאחדת ומכניסה למקפיא. כמובן אפשר גם יותר משתי מנות. לגבי כמות שארוחה זה מאוד משתנה מתינוק לתינוק. אני זוכרת ששלי לא רצתה כל כך ולכן הייתי מקפיאה בכמויות של 50 מל בהתחלה עד שראיתי שהכמות שמתאימה לה היא 100 מל בארוחה לפעמים היתה רוצה 120 אבל לא יותר מזה אף פעם. אז הייתי מכינה כמויות של 100-120 לפעמים חלק מזה היה נזרק אם לא היתה מסיימת. בכל מקרה היו לי תמיד גם חצאי מנות (אם לא רצתה לאכול את הפרי או את הירק...). בקיצור תתחילו במנות קטנות ולפי הדרישה תגדילי את הכמויות. בהצלחה, ואם יש לך עוד שאלות תכתבי ואנסה לעזור.