פורומים חדשים
כלים שימושיים
משאירה את הכבוד לחניתוש
חניתוש (15.2.2012, 9:51)הכנתי את זה מזמן, כשאירחתי את המשפחה
בערך 10 לחמניות
חצי קילו גרם קמח
2 כפות שמרים יבשים
50 גרם חמאה רכה שתהיה בטמפרטורת החדר
1 כוס חלב חם - אבל לא רותח
1/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
150 גרם (חבילה או יותר, תלוי כמה שוקולד את רוצה) שוקולד מריר/ חלב קצוץ ( אני שמתי גם מריר וגם חלב )
לציפוי:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הקמח ביחד עם השמרים, אח"כ מוסיפים את המלח והסוכר
מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי לישה ולשים עוד כ-4 דקות.
מוסיפים את החמאה ולשים עוד 4 דקות (אל תלושי הרבה בכדי שהבצק לא יתקשה), מניחים את הבצק לתפיחה של שעה.
מחלקים את הבצק לכ- 10 כדורים שווים, וממלאים את הלחמניות בשוקולד, עושים חתכים חלשים (כמה פסים) עם סכין חדה מעל כל לחמניה כדי שלא תתפוצץ וגם בשביל צורה יפה
מורחים את הלחמניות בביצה טרופה עם מעט מים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ – 15 דקות.
מורחים את הלחמניות בביצה טרופה עם מעט מים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ – 15 דקות.
מגישים חם ונהנים!