פורומים חדשים
כלים שימושיים
חניתוש ושגית
מיכלי (8.5.2012, 13:14)אוקי, אז הכבדים ביין:
צולים את הכבדים (בערך 800 גר') אבל לא מייבשים אותם מידי (לפי ההלכה חצי צליה מספיקה).
חותכים בצל גדול לחצאי טבעות, מחממים שמן בסיר על אש נמוכה ומוסיפים את הבצל, על להבה נמוכה מערבבים מידי פעם עד שצבע הבצל מזהיב ונעשה שחום ויפה (לא לטגן אלא לאדות)
מוסיפים כוס יין אדום (אני השתמשתי בפינו נואר מסדרת ירדן)
מוסיפים 2 כפות סילאן או כף מלאה סוכר חום
מעט מלח, מעט פלפל שחור גרוס.
מוסיפים את הכבדים ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם.
ניתן להגיש עם פירה.
אני הגשתי על טוסט ובתוספת פירה בטטות עם קינמון ומייפל.
המתכון אגב, פרי דמיוני :)