פורומים חדשים
כלים שימושיים
מתכונים לבת שנה
אודליה (3.5.2005, 12:15)אני אתן לך רעיונות כללים אם יש משהו שנשמע לך ואת רוצה מתכון ממש אז תגידי אני אפרט לך...
בביצה אפשר לעשות חביתות מגוונות עם ירק מגורר בפנים (לדוג' אני אוהבת קישוא...) אפשר גבנ"צ בפנים... אפשר לחם מטוגן עם ביצה וחלב (עושים תערובת של ביצה וחלב אפשר גם קצת סוכר, ומטגנים כמו שניצל)
בשר- ספגטי בולונז (אותו דבר כמו ספגטי רק בבישול של הרוטב לשים בשר טחון (עוף או בקר לא משנה) ברוטב ולבשל- אגב, דרך מצויינת "להסוות" בשר, ילדים מתים על ספגטי...), שניצל או חזה עוף מטוגן, אפילו עוף בתנור אפשר לתת, כמובן מפורק היטב..., אפשר להכין קציצות ובזה גם לגוון: הבסיס של הקציצות יהיה בשר טחון (עוף או בקר...), ביצה, קצת פירורי לחם, ותיבול עדין (קצת פפריקה מלח אם אוהבים אפשר כורכום כמון...). מכאן אפשר להתחיל לגוון: תפו"א, בטטה, גזר, בצל (לא הרבה), קישוא... מה שבא לראש, אפשר אחד מהם או כמה ביחד, פשוט לגרד בפומפיה ולהכניס לתערובת. לטגן בשמן נמוך על אש קטנה- בינונית שיתבשל טוב מבפנים, ומאותה סיבה קציצות "רזות" כלומר מעוכות שלא ישאר חלק לא מבושל בפנים...
חלבי- אפשר להשרות קורנפלקס בחלב אבל לא יודעת אם כבר בגיל הזה... ובעיקרון סנדוויצ'ים עם גבינה לבנה קוטג' צהובה... אפשר לתת שמנת לבד בגביע, או בתוך ארוחה (לדוג' ביצה מקושקשת פלחי עגבניה וגביע שמנת...). וגם מתכון קל ביותר לכל המשפחה פסטה מוקרמת סוף הדרך: מבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה במים ומסננים. מחזירים לסיר, ומוסיפים: שמנת לבישול (עדיף של השף הלבן), אבקת מרק פטריות, ופטריות מקופסת שימורים (לילדה להוציא את הפטריות מסכנת חנק), כאשר היחס הוא על כל קופסת שמנת לבישול כף גדושה א. מרק, וחצי קופסה פטריות. אפשר להוסיף לתוך ה"רוטב" גם גבינה צהובה מוסיף לטעם ומגוון במרקם... מעדן... לסיום, אם רוצים (לא חייב) לגרד גבנ"צ בפומפיה ולפזר מעל, אפשר לשים בתבנית ולהכניס לתנור ל-10-15 דק' עם הגבינה מעל היא מבעבעת יוצא טעים סווווף.
ולסיום- כל מה שאת מכינה בבית כבר ניתן לתת לה (אורז קוסקוס ה-כל), רק לשים לב: א. לאלרגיות: לא לתת כמה דברים חדשים ביחד, כל פעם להציג דבר אחד חדש ולראות שאין תגובה אלרגית. ב. לסכנת חנק. לחתוך את האוכל לאצבעות ולא לקוביות/ פרוסות. לתק' הראשונה לשים עליה 7 עיניים.
בהצלחה...