פורומים חדשים
כלים שימושיים
דרך אגב
סיון טמיר-משגב (28.1.2009, 17:44):) נהדר הסיפור הזה על המשפט.
לגבי היפרדות הרשתית: בעבר היה נהוג לחשוב שנשים שיש להן בעיות עם הרשתית אינן יכולות ללדת וגינלית ושלידות וגינליות ארוכות גורמות להיפרדות רשתית.
היום ידוע שב-99% מהמקרים אין שום קשר בין השניים ושגם נשים עם היפרדות רשתית יכולות לעבור לידה וגינלית.
ברור שכל אישה (עם רשתית מחוברת או מופרדת) צריכה להבין את שלב הלחיצות (שבגללו היה קיים החשש לנשים עם רשתית מופרדת) , את חשיבות ההמתנה לרפלקס הלחיצה, את הבעיות העלולות להגרם (לרצפת האגן דווקא) מלחיצות לא נכונות.
אם היולדת חווה לידה טבעית ומחכה לרפלקס הלחיצה - הגוף שלה כבר ילחץ לבד בצורה הטובה ביותר. אם היולדת מחוברת לאפידורל ולא מרגישה את חלק גופה התחתון ואת צירי הלחץ, עליה להקפיד הקפדה יתירה ללחוץ בצורה הנכונה כדי לא לגרום לעצמה נזק.
בכל אופן, תיידעי את הצוות בחדר לידה על עברך, זה רק בשביל הפרוטוקול אבל אולי זה יגרום להם לא להאיץ בך בשלב השני של הלידה ואז הרווח כולו שלך..
בברכה,
דולה