עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
מתוך ספר קטן גדול הבישול הצימחוני
חן (9.7.2007, 19:26)
2 חצילים 1 בצל קטן 3 כפות שמן זית כתית 2 גבעולי סלרי 4 עגבניות גדולות, קצוצות 1אגס בשל, קלוף וקצוץ גס 100 גר' זיתים שחורים 1 כף צלפים במלח, שטופים 1 כף סוכר מלח ופלפל שחור לפי הטעם 4 כפות מים 2 כפות חומץ 300 גר' אורז פרסי 1 כף ריחן קצוץ ![]() |
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מאדים חצילים חתוכים לקוביות ובצל קצוץ בכף שמן על להבה בינונית 10 דקות או עד שיתרככו. 2. מוסיפים סלרי קצוץ, עגבניות, אגס, זיתים, צלפים וסוכר. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים מים וחומץ. מבשלים על להבה קטנה 15 דקות או עד שכל הירקות התרככו. 3. בסיר גדול עם מי מלח רותחים מבשלים את האורז 12-15 דקות או עד לריכוך, מסננים וזולפים את שאר השמן. מוסיפים ריחן ומערבבים. 4. דוחסים את האורז לארבע כוסות קטנות או קוקוטים, הופכים את תבניות האורז למגש ומגישים את נזיד החצילים. |