עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
אז ככה
רוית א (10.7.2007, 15:24)אין חיה כזו לחמניות או לחם מקמח מלא
750 גרם קמח מלא | |||||
250 גרם קמח לבן | |||||
3 כפות שמרים יבשים | |||||
2 כפות סוכר | |||||
1/2 1 כפות מלח | |||||
1/2 2 כוסות מים פושרים | |||||
5 כפות שמן זית | |||||
![]() | |||||
![]() | |||||
| |||||
![]() | |||||
![]() | |||||
1. מערבבים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את המים והשמן ולשים לבצק אחיד (אפשר ללוש במערבל). 2. מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (בערך שעתיים). 3. מחלקים את הבצק ל 20-30 חתיכות ויוצרים עיגולים. מניחים את הלחמניות על תבנית אפייה משומנת, מכסים ומתפיחים שוב. 4. מברישים את הלחמניות בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל 230 מעלות עד שהן משחימות (בערך 30 דקות). |
שיהיו גם אווריריות.
ולכן מערבבים קמח מלא וגם לבן יחד.
אם את לא רוצה לערבב אז הלחמניות/ לחם יצאו כבדים
כמו לחם רוסי.