פורומים חדשים
כלים שימושיים
ילבישו עליי תיק
סיון אמא של אביאל (30.5.2006, 19:24)
המצרכים
5 תפוחי אדמה
1 מיכל שמנת מתוקה עמידה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות לא עבות
מסדרים אותן יפה בתבנית פיירקס
מערבבים בשייקר ( אני משתמש בזה של טאפרוור, אבל אפשר גם סתם בצנצנת עם מכסה)
את השמנת, השום הכתוש, מלח ופלפל ואגוז מוסקט. מנענעים חזק.
הכמויות - לפי הטעם: לא הרבה מלח, זה לא מאכל שדורש הרבה מליחות. מעט פלפל, ובערך רבע כפית אגוז מוסקט טחון. אפשר קצת יותר אם רוצים טעם דומיננטי יותר שלו.
את הבלילה המשוקשקת יוצקים מעל לתפוחי האדמה כך שהיא תכסה אותם.
מכניסים לתנור בחום גבוה - 200 מעלות - למשך כרבע שעה עד 20 רגע, וכשרואים שהנוזלים בתבנית מבעבעים, מנמיכים את חום התנור ל - 150.
אני אוהבת את תפוחי האדמה האלה בבישול איטי של בערך שעתיים.
מי שממהר לאכול, יכול להנמיך ל - 170-180 מעלות, ולקצר את משך האפיה לחצי מהזמן.
לא חייב אגוז מוסקט
5 תפוחי אדמה
1 מיכל שמנת מתוקה עמידה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
2 שיני שום כתושות

קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות לא עבות
מסדרים אותן יפה בתבנית פיירקס
מערבבים בשייקר ( אני משתמש בזה של טאפרוור, אבל אפשר גם סתם בצנצנת עם מכסה)
את השמנת, השום הכתוש, מלח ופלפל ואגוז מוסקט. מנענעים חזק.
הכמויות - לפי הטעם: לא הרבה מלח, זה לא מאכל שדורש הרבה מליחות. מעט פלפל, ובערך רבע כפית אגוז מוסקט טחון. אפשר קצת יותר אם רוצים טעם דומיננטי יותר שלו.
את הבלילה המשוקשקת יוצקים מעל לתפוחי האדמה כך שהיא תכסה אותם.
מכניסים לתנור בחום גבוה - 200 מעלות - למשך כרבע שעה עד 20 רגע, וכשרואים שהנוזלים בתבנית מבעבעים, מנמיכים את חום התנור ל - 150.
אני אוהבת את תפוחי האדמה האלה בבישול איטי של בערך שעתיים.
מי שממהר לאכול, יכול להנמיך ל - 170-180 מעלות, ולקצר את משך האפיה לחצי מהזמן.
לא חייב אגוז מוסקט