פורומים חדשים
כלים שימושיים
מתכון מצוין
עירית (עבודה) (29.1.2008, 11:45)אומנם אני לא עושה אבל חברה שלי, שיושבת מולי עושה ויוצא לה מעולה!!!
חומרים:
1/2 קילו קמח לבן
1/2 קילו קמח מלא
כ- 3 כוסות מים פושרים
3 כפות סוכר חום
1 כף מלח
50 גרם שמרים (יבשים, שמרית או טריים)
100 גרם חמאה או 1/2 כוס שמן זית
זיתים פרוסים 1/3 קופסת שימורים או עגבניות מיובשות או אגוזים או בצל גדול מטוגן
הכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס
בקערה שמים את הקמח הלבן והקמח המלא, שמרים (שמרים טריים יש צורך לשים קודם בחצי כוס מים פושרים וכפית סוכר להתפחה), סוכר וחלק מהמים ולשים. מוסיפים את המלח, שמן ומים על-פי הצורך (אין להוסיף את כל המים, אלא ללוש לראות שמתקבל בצק לא יבש מידי ולא דביק מידי. מכסים את הבצק במגבת ושמים במקום חמים להתפחה של כשעה עד שעה וחצי.
לאחר התפיחה לשים את הבצק ומחלקים אותו לשלושה חלקים לכל חלק ניתן להוסיף אחת מהתוספות שרשומות בחומרים (זיתים/עגבניות מיובשות/בצל מטוגן/אגוזים/ועוד...). כל חלק של הבצק לשים בנפרד עם התוספת עד שהתוספת מפוזרת בבצק באופן אחיד (יחסית). את הבצק שמים בניר אפייה המונח בתבנית אינגליש קייק חד פעמית. מכניסים את הלחם לתנור האפייה. לקראת סוף האפייה מוצאים את הלחם מהתבנית ופותחים את ניר האפייה שהלחם ישחים מכל הכיוונים.