עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
הבת שלי בגמילה
צ'יקה (23.10.2011, 9:58)שאיבה היא מיומנות נרכשת.
לוקח למוח זמן להבין שהוא צריך לתרגם את המשאבה לשחרור חלב.
כדי להגביר חלב בשאיבות ישנם כמה טיפים שאת יכולה לאמץ:
שאבי מכל צד עד שהחלב מפסיק לצאת והמשיכי בשאיבה "על ריק" עוד מספר דקות. (על מנת לאותת לגוף כי יש צורך בעוד חלב)
עוזר מאוד לעסות את השדיים ולגלגל את הפיטמות בין האצבעות כדי לגרות ייצור חלב, להתחיל שאיבה מצד אחד עד שהזרמים נפסקים, לעבור לצד שני שוב עד שהזרמים נפסקים ולעסות שוב את השד ולגלגל ושוב שאיבות חוזרים על זה עד שלא יוצא בכלל יותר חלב ועשות סידרה נוספת של שאיבות כדי לגרות את ייצור החלב.
יש זמנים שקל יותר לשאוב ויש זמנים שקשה יותר למשל שאיבה בלילה היא קשה כךגם שאיבה אחרי הנקה, שאיבה בשעות הבוקר קלה יותר.
התוסף מזון היחיד שהוכח מדעית כמגביר חלב הוא חילבה , את יכולה לקחת קפסולות.
לפי הרפואה הסינית ישנם מזונות שמגבירים חלב :
שעועית אזוקי – יש להשרות 100 גר' שעועית אזוקי ל- 8 שעות. בתום ההשריה, יש לשפוך את המים ולכסות במים טריים ולבשל את השעועית עד לריכוך – כשעה. את השעועית המבושלת ניתן לאכול במשולב עם הארוחות הקבועות. ניתן להכין מהן ממרח או לאכול אותן כתוספת לארוחה.
קרפיון – בכל צורת הכנה שהיא.
להקפיד על שתיה מספקת- 12 כוסות מים ביום (קפה אינו נחשב, הוא משתן). אפונה, חסה, תפו"א מתוק, אנשובי, עוף- נחשבים למגבירי יצור חלב אם.
הימנעי-משתיית תה מנטה, ואכילת פטרוזיליה. אלו מונעים יצור חלב.
בהצלחה.